VIA CATALANA a LA FRANJA

Cadena humana a la Franja de Ponent
La Terra Alta i el Matarranya s’enllaçaren el 24 d’agost de 2013 sobre el pont del riu Algars.
Especial: Via Catalana Jordi Palmer | Actualitzat el  18/08/2013 11:43h

La cadena humana va tenir una prèvia a la Franja de Ponent. Foto: ANC

NOTÍCIA: La Via Catalana compta cada cop amb més actes previs preparatoris se’n calcula més d’un centenarentre els quals en destaquen alguns que tenen un valor simbòlic pel lloc on s’organitzen. Així, després que aquest dissabte va tenir lloc la primera cadena humana a la Catalunya Nord , amb un centenar llarg de persones enllaçant el centre de Prada de Conflent, el dissabte 24 d’agost se’n prepara una en un dels extrems dels Països Catalans, la Franja de Ponent.Aquesta cadena humana té com a objectiu enllaçar de manera simbòlica el Principat amb la Franja unint els dos territoris a través del pont de la N-420 al riu Algars, als termes de Caseres (Terra Alta) i Calaceit (Matarranya). La cadena es formarà a partir de les vuit del vespre, tot i que prèviament, a les cinc de la tarda, hi haurà una reunió de la territorial de l’ACN a les Terres de l’Ebre a Calaceit.
Imatge
La cadena humana que ha unit, a través del pont sobre el riu Algars, els municipis de Caseres (Terra Alta) i Calaceit (Matarranya), ha topat amb problemes amb la Guàrdia Civil espanyola. Els agents han intenat evitar que persones que eren a la part de la cadena humana del Principat poguessin passar a la part que era en territori de la Franja i a l’inrevés. També han multat cotxes que portaven l’adhesiu del CAT i han demanat la identificació d’alguns participants. Tot i això, més de cinc-centes persones s’han concentrat a totes dues bandes de la delimitació administrativa.

Aquesta cadena portava per lema ‘Cadena per la unitat de la llengua’ i volia mostrar el rebuig conjunt del territori a l’aprovació de la reforma de la llei de llengües de l’Aragó, que denomina el català de la Franja com a llengua pròpia de l’Aragó oriental (LAPAO).

La nova llei de llengües es va aprovar a les corts aragoneses el 9 de maig amb els vots a favor del PP i el Partit Aragonès (PAR), tot i l’oposició ferma de la resta de formacions polítiques i d’entitats acadèmiques i culturals de tot el país.

Font primària:Vilaweb

Foto:Francesc Mar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s